Wednesday, May 29, 2013

တ႐ုတ္ဆန္မ်ားတြင္ ကက္ဒ္မီယံဓာတုပါ၀င္မႈ ျမင့္မားေနေၾကာင္းေတြ့႐ွိ Posted: 29 May 2013 02:13 AM PDT


တ႐ုတ္နိုင္ငံ ဂြမ္ဇူးက သုေတသန သမားေတြက ဒီနွစ္ အေစာပိုင္းမွာ ေဈးကြက္ထဲမွာ ေရာင္းေနတဲ့ ဆန္ေတြကို စမ္းသပ္ၾကည့္ခဲ့ရာမွာ သူတို့က စိုးရိမ္စရာ ေကာင္းတဲ့ အေျဖေတြကို ရ႐ွိခဲ့ၾကပါတယ္။

စမ္းသပ္ စစ္ေဆးခဲ့တဲ့ ဆန္နမူနာ ၁၈ မ်ိုးရဲ့ ထက္၀က္ ေလာက္နီးပါးဟာ ခနၶာကိုယ္က ေက်ာက္ကပ္ေတြကို အမ်ားၾကီး ထိခိုက္ပ်က္စီး ေစနိုင္တဲ့၊ ေျမဆီလြွႊာမွာ ေတြ့႐ွိရတဲ့ ကင္ဆာေရာဂါ ျဖစ္ေစနိုင္တဲ့ သတၱုဓာတ္ တမ်ိုးျဖစ္တဲ့ ကက္ဒ္မီယမ္ဓာတ္ ပိုလြန္ျမင့္မားတဲ့ အဆင့္ထိ ပါ၀င္ေနတာကို ေတြ့႐ွိခဲ့တာျဖစ္ပါတယ္။ ဆန္ေတြကို ဟူနန္ျပည္နယ္နားမွာ စိုက္ပ်ိုးျပီး အငယ္စားထုတ္လုပ္တဲ့ ဆန္စက္ေတြမွာ ၾကိတ္ခြဲၾကတာလို့ ယူဆရပါတယ္။

ဂြမ္ဇူး အစားအစာနဲ့ ေဆး၀ါး အုပ္ခ်ဳပ္ေရးအဖြဲ့က သူ့ရဲ့ ၀က္ဘ္ဆိုက္မွာ ေတြ့႐ွိခ်က္အေျဖေတြကို ထုတ္ေ၀ ေဖာ္ျပလိုက္တဲ့အခ်ိန္မွာေတာ့ သန့္႐ွင္းမႈမ႐ွိတဲ့ အစားအေသာက္ေတြအေၾကာင္း မေကာင္းသတင္းေတြ ၾကားရဖန္မ်ားေနတဲ့ ျပည္သူေတြက ေဒါသထြက္ခဲ့ၾကတာကေတာ့ မဆန္းပါဘူး။

ဩစေၾတးလ်ေရဒီယိုက သတင္းေထာက္ လီယမ္ ေခါ့ခရာနီက ေဟာင္ေကာင္ ဘက္ပတစ္ တကၠသိုလ္ ဇီ၀ေဗဒဌာနက ပါေမာကၡ ဂၽြန္နသန္ ေ၀ါင္းနဲ့ ေျပာဆိုသတင္းရယူထားပါတယ္။ ယုယမိုး တင္ဆက္ေပးထားပါတယ္။

by ဒီဗြီဘီ 



0 comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...