Thursday, October 3, 2013

အသားမ်ားကုိ စားသုံးရာတြင္ က်န္းမာေရးႏွင့္ ညီညြတ္ေအာင္ ဘယ္လိုကင္မလဲ


                  
အသားမ်ားတဲ့အတံုးကို ေရြးဝယ္ပါ။ မကင္ခင္အဆီမ်ားကို ေျပာင္ေနေအာင္ ဖယ္ရွားပါ။ အဆီကို မီးေလာင္လွ်င္ က်ပ္ခိုးစြဲျခင္းပိုမ်ား တတ္သည္။
- အသားတံုးကို မီးမကင္မီ ရွာလ ကာရည္ႏွင့္ နယ္ဖတ္ျခင္းျဖင့္ ကင္ ဆာျဖစ္ေစသည္႕ ျဒပ္ေပါင္းမ်ားဖြဲ႕ စည္းမႈ (၈၈) ရာႏႈန္းက်ဆင္းေစသည္။
- ငါးသည္ အသားထက္အက်က္ျမန္ သည္။ မီးကင္သည္႕အခ်ိန္နည္းေလ ေလ၊ က်ပ္ခိုးစြဲသည္႕ပမာဏ နည္း ေလေလျဖစ္ၿပီး ကင္ဆာျဖစ္ေစသည့္ ျဒပ္ေပါင္းပါဝင္မႈေလွ်ာ့ခ်ႏိုင္သည္။
- ေဟာ့ေဒါ့မ်ား၊ ဝက္အူေခ်ာင္းမ်ား၊ ယိုးဒယားအသားကင္မ်ားေရွာင္ပါ။ ၾကာရွည္ခံေအာင္ ထည္႔သြင္းထား သည္႕ ဓါတုပစၥည္းမ်ားေၾကာင့္ ကင္ ဆာျဖစ္ေစသည့္ ကာဗြန္ဓါတ္မ်ား ပိုထြက္လာေစသည္။
- မီးမေတာက္ပါေစႏွင့္၊ အသားကို မီးမစြဲပါေစႏွင့္၊ အသားမ်ားအိုးႏွင့္ မကပ္ေစရန္ မီးကင္သည္႕ ဇကာအိုး ကို ဆီသုတ္ပါ။
- ဟင္းရြက္မ်ားပါထည္႔ကင္ပါ။ ကင္ ဆာျဖစ္ေစသည့္ ျဒပ္ေပါင္းမ်ားသည္ အသားတံုးမ်ား၌သာ ျဖစ္ေပၚၿပီး အရြက္မ်ား၏ phytochemical ျဒပ္ ေပါင္းမ်ားက ကင္ဆာျဖစ္ပြားမႈ ေလ်ာ့ က်ေစသည္။
- တစ္ခါကင္ၿပီးတိုင္း ဇကာကိုေျပာင္ ေနေအာင္ တိုက္ခြ်တ္ေဆးေၾကာပါ။ ဇကာမေဆးဘဲထားလွ်င္ က်ပ္ခိုးမ်ား ထပ္ကာထပ္ကာစြဲၿပီး တစ္ခါကင္တိုင္း ကင္ဆာျဖစ္ေစသည့္ ျဒပ္ေပါင္းမ်ား စုပံုလာတတ္သည္။

သီဟ
Source:RD
Health Updates Journal
 

0 comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...