အသီးတြင္ အျဖဴ စက္ကေလးမ်ားရွိ၍ အသီးမွာ
ဆီးျဖဴသီး အငယ္စား ခန္႔ရွိ၏။ အရသာမွာ စပ္၊ ခါး၊ ပူျဖစ္၏။ ပိုးေရာဂါ၊
သလိပ္ႏွင့္ ေလေဒါသကို ႏိုင္၏။ ယားနာ၊ ႏူနာတို႔ကို ေပ်ာက္ကင္း ေစတတ္၏။
အပင္မွာ ႏွလံုးကို ေက်းဇူးျပဳ၏။ အမ်ား အားျဖင့္ အသီးလံုးမ်ားကို
ထမင္းဝိုင္းတြင္ အတို႔အျမႇဳပ္ အျဖစ္ စားသံုးၾကသလို ခ်က္၍လည္းစားၾက၏။
သလိပ္ေရာဂါ၊ ေလေရာဂါ၊ ပ်ဳိ႕အန္ျခင္း၊ ယားနာ၊ ပန္းနာ၊ ထိုးေအာင့္ေသာ
ေရာဂါတို႔ကို ေပ်ာက္ကင္း ေစတတ္သည္။
ခံတြင္းပ်က္ သူမ်ား ခံတြင္းလိုက္ ေစ၍
အစာလည္း ေဆး၊ ေဆးလည္းအစာ ဟူေသာ စကားပံု အတိုင္း ခရမ္းကေစာ့သီးကို
စားသံုးျခင္းျဖင့္ ေဖာ္ျပပါ ေဝဒနာမ်ား ေပ်ာက္ကင္းေစသည္။
သြားနာ၊ သြားကိုက္၊ သြားက်ဥ္ျခင္း
မ်ားအတြက္ ခရမ္းကေစာ့ အျမစ္ကို ေသြး၍ သိပ္ေပးျခင္း၊ ၎အျမစ္မႈန္႔ကို
မိႈင္းတိုက္၍ အခိုးကို ႐ွဴေပးပါက သြားႏွင့္ ပတ္သက္ေသာ ေရာဂါမ်ားကို
ေပ်ာက္ကင္း ေစသည္။ ။
ေဆာင္းပါးရွင္- သဲျမဦး (ဥပေဒ)
0 comments:
Post a Comment