(၁) ေအာက္ဆီဂ်င္ ရယ္ဒီကယ္ေၾကာင့္ ထိခိုက္မႈ မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ျခင္း
ဆီးသီးမွာ
ကိုယ္တြင္း ထိခိုက္မႈေတြ မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးတဲ့ဓာတ္ေတြ ပါဝင္တာေၾကာင့္
ေအာက္ဆီဂ်င္အေျခခံတဲ့ ထိခိုက္မႈ မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးပါတယ္။
(၂) သံဓာတ္စုပ္ယူမႈ ေကာင္းၿပီး အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ ကာကြယ္မႈ ရရွိေစျခင္း
ဆီးသီးရဲ႕
အက်ဳိးေက်းဇူးတစ္မ်ဳိးက ခႏၶာကိုယ္မွ သံဓာတ္စုပ္ယူမႈကို ေကာင္းေစတာပဲ
ျဖစ္ပါတယ္။ အေၾကာင္းကေတာ့ ဗီတာမင္စီမ်ားစြာ ပါဝင္လို႔ပါ။ ဒါေၾကာင့္
ကိုယ္ခံစြမ္းအား စနစ္ကို ေကာင္းမြန္ေစၿပီး တစ္သွ်ဴးေတြကို က်န္းမာေစပါတယ္။
နားတြင္း ပိုးဝင္မႈ မၾကာခဏ မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးကာ ဖရီး
ရယ္ဒီကယ္ေတြကိုလည္း တြန္းလွန္ေပးပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ပန္းနာရင္က်ပ္ေရာဂါ၊
႐ိုးဆစ္ေရာင္ရမ္းနာ၊ အူမႀကီးကင္ဆာနဲ႔ ႐ူမတြိဳက္အဆစ္ေရာင္နာတို႔ မျဖစ္ေအာင္
ကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။ ဗီတာမင္စီပါတဲ့ သစ္သီးေတြ စားတာေၾကာင့္ ေလျဖတ္တာ၊
ႏွလံုးေရာဂါနဲ႔ ကင္ဆာေရာဂါတို႔ေၾကာင့္ ေသဆံုးမႈျဖစ္ႏႈန္းကို
ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏိုင္ပါတယ္။
(၃) မက္ကူလာယိုယြင္းမႈေၾကာင့္ မ်က္စိထိခိုက္မႈ မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ျခင္း
တစ္ေန႔ ဆီးသီး သံုးခြက္စားတာေၾကာင့္ အသက္ႀကီးလို႔ျဖစ္တဲ့ မက္ကူလာ ယိုယြင္းပ်က္စီးမႈ (AMRD) ျဖစ္ႏႈန္းကို ေလ်ာ့က်ေစပါတယ္။
(၄) ကယ္လိုရီနည္းေသာ အစာအျဖစ္ သတ္မွတ္ျခင္း
ဆီးသီးေတြက
ကယ္လိုရီပါဝင္မႈ နည္းပါးၿပီး အႏၲရာယ္ရွိတဲ့ မျပည့္ဝဆီလည္း
မပါဝင္တာေၾကာင့္ ေဘးထြက္ဆိုးက်ဳိးကင္းတဲ့ အစာအျဖစ္ ေရြးခ်ယ္စားႏိုင္ပါတယ္။
ေၾကးနီ၊ မဂၢနိစ္၊ ပိုတက္စီယမ္၊ ေဖာ့စ္ဖရပ္စ္နဲ႔ မဂၢနီဆီယမ္တို႔လို
သတၱဳဓာတ္ပါဝင္မႈ မ်ားတာေၾကာင့္ ႏွလံုးနဲ႔ ေသြးေၾကာေတြကို က်န္းမာေစပါတယ္။
(၅) အစာေျခစနစ္ကို က်န္းမာေစျခင္း
ဆီးသီးမွာပါတဲ့
အမွ်င္ဓာတ္ေတြက မေကာင္းတဲ့ ကိုလက္စထေရာကို ေလ်ာ့နည္းေစၿပီး
ဝမ္းခ်ဳပ္တာမ်ဳိး မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။ ဆီးသီးမွာပါတဲ့
အမွ်င္ဓာတ္ေတြက အစာေျခစနစ္ရဲ႕ လုပ္ငန္းေဆာင္တာေတြ မွန္ကန္
ေကာင္းမြန္ေနေအာင္လည္း ထိန္းထားေပးႏိုင္ပါတယ္။ အူေတြကို သန္႔စင္ေစကာ
အစာေျခစနစ္ကို က်န္းမာေစပါတယ္။
(၆) အရြယ္မတိုင္ခင္ အိုမင္းရင့္ေရာ္မႈကို ေလ်ာ့က်ေစျခင္း
ဆီးသီးမွာပါတဲ့
လူတင္၊ ဇီဇန္သင္းနဲ႔ ခရစ္ပတိုဇန္သင္းတို႔ဟာ ဖေလဗြိဳးႏြိဳက္
အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ ဂုဏ္သတၱိ ရွိပါတယ္။ ဒီ အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ေတြက
ဖရီးရယ္ဒီကယ္ေတြကို တြန္းလွန္ႏိုင္ၿပီး အိုမင္းမႈနဲ႔
အိုမင္းမႈေၾကာင့္ျဖစ္တဲ့ ေရာဂါေတြကို ကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္
အေရးေၾကာင္းျဖစ္တာနဲ႔ ပါးေရတြန္႔တာတို႔ မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။
(၇) ဦးေႏွာက္က်န္းမာၿပီး အားျပည့္ေစျခင္း
ေလ့လာမႈမ်ားစြာအရ
ဆီးသီးမွာပါတဲ့ Asphenols ဆိုတဲ့ အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ အာနိသင္ေတြေၾကာင့္
ဦးေႏွာက္ဆဲလ္နဲ႔ တျခားဆဲလ္ အေျမႇးပါးေနရာေတြမွာ ေတြ႕ရတဲ့ အဆီေတြကို
ထိခိုက္မႈမျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ တြန္းလွန္ေပးႏိုင္တယ္လို႔ သိရပါတယ္။ ဆီးသီးကို
ေန႔စဥ္စားတာေၾကာင့္ ဦးေႏွာက္ရဲ႕ လုပ္ငန္းေဆာင္တာေတြကို
မွန္ကန္က်န္းမာေစၿပီး မွတ္ဉာဏ္ကို ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။ ဆီးသီးဟာ
စိတ္ဓာတ္က်တာကို ျပန္ေကာင္းလာေအာင္ ကူညီႏိုင္စြမ္းလည္း ရွိပါတယ္။
(၈) စိတ္ဖိစီးမႈႏွင့္ ႏံုးခ်ည့္ေညာင္းညာမႈကို တြန္းလွန္ႏိုင္ျခင္း
ဆီးသီး
ငါးလံုး-ေျခာက္လံုးကို ပံုမွန္နီးပါး စားေပးရင္ ေမာပန္းမႈနဲ႔
ႏြမ္းနယ္မႈတို႔ကို တြန္းလွန္ေပးႏိုင္ပါတယ္။ ဆီးသီးဟာ အာ႐ံုေၾကာေတြကို
ၿငိမ္းေအးေစၿပီး သဘာဝအတိုင္း ႏွစ္ႏွစ္ၿခိဳက္ၿခိဳက္ အိပ္ေမာက်တဲ့ အဆင့္ကို
ေရာက္ရွိေစႏိုင္ပါတယ္။
(၉) အျမင္အာ႐ံုကို ေကာင္းမြန္ေစျခင္း
ဆီးသီးမွာပါတဲ့
ဗီတာမင္ေအဟာ အျမင္အာ႐ံုကို ေကာင္းမြန္ေစတဲ့အျပင္ သြားပိုးစားတာနဲ႔
အဆုတ္ကင္ဆာတို႔ မျဖစ္ေအာင္လည္း ကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။ ဆီးသီးရဲ႕
တျခားေကာင္းက်ဳိးတစ္ခုက အသားအေရကို ၾကည္လင္ေတာက္ပေစတာပဲ ျဖစ္ပါတယ္။
ဆီးသီးမွာပါတဲ့ ပိုတက္စီယမ္ဓာတ္ဟာ ႏွလံုးခုန္ႏႈန္းကို ေကာင္းမြန္ေစၿပီး
ေသြးဖိအားကို ပံုမွန္အတိုင္း ထိန္းထားေပးႏိုင္ပါတယ္။ ဆီးသီးမွာပါတဲ့
သံဓာတ္ဟာ ေသြးနီဥေတြကိုျဖစ္ေပၚေစၿပီး ဗီတာမင္ေကဟာ ေသြးခဲေအာင္ကူညီေပးကာ
အယ္လ္ဇိုင္းမားေရာဂါ မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးပါတယ္။
ၾကယ္စင္
0 comments:
Post a Comment