Tuesday, March 11, 2014

Thingyan song for android



 မဂၤလာပါခင္ ဗ်ာ ကြ်န္ေတာ္ေဆာ့ဝဲေတြတင္တဲ႕အခ်ိန္ေတြေႏွာင္ေႏွးသြားတဲ႕အတြက္ သူငယ္ခ်င္းမ်ားကုိေတာင္းပန္ပါတယ္,ဘာေၾကာင့္လဲဆုိေတာ့ ဖုန္းႏွင့္အသုံးဝင္ေစမဲ႕ေဆာ့ဝဲမ်ားကုိသာေရြးခ်ယ္ေနရေသာေၾကာင့္ ျဖစ္ပါတယ္..အခုလည္းေဆာ့ဝဲတစ္ခုနဲ႕မိတ္ဆက္ေပးပါအုံးမယ္.,အတာသၾကၤန္အမွတ္တရသီခ်င္းမ်ားကုိစုဆည္းတင္ဆက္ေပးမဲ႕appေလးပါ..သၾကၤန္ခ်စ္သူေတြရင္ထဲမွာအမွတ္ရေစမဲ႕သီခ်င္းေကာင္းမ်ားကုိခံစားနားဆင္နိင္တဲ႕ ေဆာ့ဝဲအမ်ဳိးအစားပါ ဒီေဆာ့ဝဲေလးကုိ ကြ်န္ေတာ္တုိ႕ရဲ႕ IT အကုိမ်ားကေရးသားထားတဲ႕ေဆာ့ဝဲေကာင္းေလးပါ..အေဝးေရာက္ျမန္မာအကုိေမာင္ႏွမမ်ားအတြက္လည္းရင္ထဲကအမွတ္ရေစမဲ႕ေဆာ့ဝဲေလးပါ..ကြ်န္ေတာ္ရဲ႕သူ
ငယ္ခ်င္းမ်ားအတြက္လည္းတင္ေပးလုိက္ပါတယ္ ေအာက္က linkမွာ down လုိက္ေနာ္.                   .,အသုံးျပဳခ်င္ရင္ဒီေနရာမွာေဒါင္းပါ

ေရႊဖ႐ံုသီး မွရရိွႏုိင္ေသာအက်ိဳးေက်းဇူးမ်ား

                                   
                              
ေရႊဖ႐ံုသီးကို အစိမ္းေရာင္နဲ႔ အဝါေရာင္ဆိုၿပီး အေရာင္ႏွစ္မ်ဳိး ေတြ႕ရပါတယ္။  ဗီတာမင္ေအ၊ မဂၢနိစ္၊ ပိုတက္စီယမ္၊ ေဖာလိတ္စတဲ့ အာဟာရဓာတ္ေတြ အမ်ားအျပား ပါဝင္တာေၾကာင့္ က်န္းမာေရးအတြက္ ေအာက္ပါ အက်ဳိးေက်းဇူးေတြကို ရရွိႏိုင္ပါတယ္။

၁) ေရႊဖ႐ံုသီးမွာ ကယ္လိုရီ ပါဝင္မႈ ေလ်ာ့နည္းတာေၾကာင့္ အဆီမ်ားတဲ့ အစားအေသာက္ေတြ ေနရာမွာ အစားထိုး စားေပးႏိုင္ပါတယ္။ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ မတက္ေစဘဲ ဆာေလာင္မႈကို ေလ်ာ့က်ေစပါတယ္။


၂)  ေရႊဖ႐ံုသီးမွာ မဂၢနီဆီယမ္ ပါဝင္ၿပီး အစာေၾကညက္ေစတာေၾကာင့္ အရံဟင္းလ်ာအျဖစ္ စားေပးသင့္ပါတယ္။

၃) ေရႊဖ႐ံုသီးဟာ ခႏၶာကိုယ္ကို ေအးျမေစတာေၾကာင့္ ပူတဲ့အခ်ိန္ေတြမွာ စားသင့္ပါတယ္။

၄) ေရႊဖ႐ံုသီးမွာ ဗီတာမင္ ေအ၊ စီ နဲ႔ မဂၢနီဆီယမ္တို႔ ပါဝင္တာေၾကာင့္ ကိုယ္ခံစြမ္းအားစနစ္ကို ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။ ကိုယ္ခံစြမ္းအားစနစ္ ေကာင္းမြန္ေနရင္ ေရာဂါအမ်ားစု မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ထားႏိုင္ပါတယ္။

၅) ေရႊဖ႐ံုသီးဟာ ေသြးတိုးတာ၊ ေလျဖတ္တာနဲ႔ ႏွလံုးေရာဂါထတာေတြ မျဖစ္ေအာင္ ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏိုင္ပါတယ္။

၆) ေရႊဖ႐ံုသီးမွာ အမွ်င္ဓာတ္ အမ်ားအျပား၊ ဗီတာမင္ေအနဲ႔ ဗီတာမင္စီတို႔ ပါဝင္တာေၾကာင့္ ေသြးတြင္း မေကာင္းတဲ့ ကိုလက္စထေရာေတြကို ေလ်ာ့က်ေစပါတယ္။ ပါဝင္တဲ့ ဗီတာမင္ေတြက ေရာင္ရမ္းမႈနဲ႔ ဆက္စပ္ေနတဲ့ ေရာဂါ (ဥပမာ-႐ိုးဆစ္ေရာင္ရမ္းနာ၊ အ႐ိုးအဆစ္ေရာင္တာနဲ႔ ပန္းနာရင္က်ပ္ ေရာဂါ) ေတြ မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။

၇) ေရႊဖ႐ံုသီးဟာ ကင္ဆာျဖစ္ႏိုင္တဲ့ အႏၲရာယ္ကို ေလ်ာ့က်ေစပါတယ္။ အေၾကာင္းကေတာ့ ပါဝင္တဲ့ အမွ်င္ဓာတ္ေတြဟာ ခႏၶာကိုယ္ထဲက အဆိပ္ေတြကို ကင္းေစၿပီး အူမႀကီးမွာ အဆိပ္ေတြ စုပံုမႈ မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးႏိုင္လို႔ပါ။ အူမႀကီးထဲမွာ ကင္ဆာျဖစ္ေစတဲ့ အဆိပ္ေတြ စုေနရင္ ကင္ဆာေရာဂါ ျဖစ္လာေစႏိုင္ပါတယ္။

၈) ေရႊဖ႐ံုသီးဟာ ဆီးက်ိတ္ႀကီးတဲ့ လကၡဏာေတြကို ေလ်ာ့ပါးေစပါတယ္။ အမ်ဳိးသားေတြမွာ ဆီးက်ိတ္ႀကီးတာေၾကာင့္ ျဖစ္တတ္တဲ့ ဆီးသြားရခက္ခဲတာနဲ႔ လိင္ဆက္ဆံမႈဆိုင္ရာ အခက္အခဲေတြကို ေလ်ာ့ပါးေစပါတယ္။

၉) ေရႊဖ႐ံုသီးမွာ ဗီတာမင္စီနဲ႔ လူတင္တို႔ ပါဝင္တာေၾကာင့္ မ်က္စိက်န္းမာေရးကို ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။

၁ဝ) ေရႊဖ႐ံုသီးမွာပါတဲ့ ဗီတာမင္ေအက သြားပိုးစားမႈ မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးႏိုင္ၿပီး အိုမင္းမႈေၾကာင့္ျဖစ္တဲ့ ေဝဒနာေတြကို ေလ်ာ့က်ေစပါတယ္။

၁၁) ေရႊဖ႐ံုသီးဟာ ဦးေႏွာက္ဆဲလ္ေတြရဲ႕ တည္ေဆာက္မႈကို အားေပးတာေၾကာင့္ မွတ္ဉာဏ္ ေကာင္းမြန္ေအာင္ ပ့ံပိုးေပးႏိုင္ပါတယ္။ ဆဲလ္ေတြ ထိခိုက္မႈ မျဖစ္ေအာင္လည္း ကာကြယ္ေပးပါတယ္။

၁၂) ေရႊဖ႐ံုသီးမွာ ေရဓာတ္ပါဝင္မႈ ျမင့္မားတဲ့အျပင္ ပိုတက္စီယမ္လည္း ပါဝင္တာေၾကာင့္ ႏွလံုးက်န္းမာေရးကို ေကာင္းေစပါတယ္။ ေရႊဖ႐ံုသီး စားေပးရင္ ေရမ်ားမ်ား မေသာက္ရင္ေတာင္ တစ္ေန႔တာလံုး ေရဓာတ္ ျပည့္ဝေနေစပါတယ္။

၁၃) ေရႊဖ႐ံုသီးမွာ ေဖာ့စ္ဖရပ္စ္နဲ႔ မဂၢနီဆီယမ္တို႔ အလံုအေလာက္ ပါဝင္တာေၾကာင့္ အ႐ိုးေတြကို သန္စြမ္းေစပါတယ္။ အသက္ႀကီးခ်ိန္မွာ ျဖစ္တတ္တဲ့ အ႐ိုးႂကြပ္ဆတ္မႈ မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။

၁၄) ေရႊဖ႐ံုသီးရဲ႕ အေရာင္က သူ႔မွာ ဘယ္ေလာက္ အာဟာရဓာတ္ ပါဝင္ေနသလဲဆိုတာ ေဖာ္ျပေနပါတယ္။ အစိမ္းရင့္ေရာင္ ေရႊဖ႐ံုသီးဟာ အစိမ္းေဖ်ာ့ေရာင္ ေရႊဖ႐ံုသီးထက္ အာဟာရဓာတ္ ပိုမို ပါဝင္ပါတယ္။ ေရႊဖ႐ံုသီးကို စားမယ္ဆိုရင္ အခြံကို မခြာပါနဲ႔။ အခြံမွာ ဘီတာကယ္႐ိုတင္းလို႔ ေခၚတဲ့ အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ေတြ ပါဝင္တာေၾကာင့္ ဆဲလ္ေတြကို ကာကြယ္ေပးႏိုင္လို႔ပါ။ မခ်က္ျပဳတ္ခင္ ေရနဲ႔ ေသခ်ာ ေဆးေၾကာေပးသင့္ပါတယ္။                   

ၾကယ္စင္

ဆီး (ဇီး) သီး၏ က်န္းမာေရး အက်ိဳးေက်းဇူးမ်ား

                             

ဆီးသီးမွာ ကာဗိုဟိုက္ဒရိတ္၊ ဆိုဒီယမ္၊ သတၱဳဓာတ္၊ အမိုင္ႏိုအက္စစ္၊ သၾကားဓာတ္၊ ဗီတာမင္၊ ေပ်ာ္ဝင္တဲ့ အမွ်င္ဓာတ္နဲ႔ မေပ်ာ္ဝင္တဲ့ အမွ်င္ဓာတ္၊ ဖက္တီးအက္စစ္နဲ႔  တျခား အာဟာရဓာတ္ေတြ ပါဝင္တာေၾကာင့္ ေအာက္ပါ က်န္းမာေရး အက်ဳိးေက်းဇူးေတြကို ရရွိႏုိင္ပါတယ္။


(၁) ေအာက္ဆီဂ်င္ ရယ္ဒီကယ္ေၾကာင့္ ထိခိုက္မႈ မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ျခင္း

ဆီးသီးမွာ ကိုယ္တြင္း ထိခိုက္မႈေတြ မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးတဲ့ဓာတ္ေတြ ပါဝင္တာေၾကာင့္ ေအာက္ဆီဂ်င္အေျခခံတဲ့ ထိခိုက္မႈ မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးပါတယ္။

(၂) သံဓာတ္စုပ္ယူမႈ ေကာင္းၿပီး အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ ကာကြယ္မႈ ရရွိေစျခင္း

ဆီးသီးရဲ႕ အက်ဳိးေက်းဇူးတစ္မ်ဳိးက ခႏၶာကိုယ္မွ သံဓာတ္စုပ္ယူမႈကို ေကာင္းေစတာပဲ ျဖစ္ပါတယ္။ အေၾကာင္းကေတာ့ ဗီတာမင္စီမ်ားစြာ ပါဝင္လို႔ပါ။ ဒါေၾကာင့္ ကိုယ္ခံစြမ္းအား စနစ္ကို ေကာင္းမြန္ေစၿပီး တစ္သွ်ဴးေတြကို က်န္းမာေစပါတယ္။ နားတြင္း ပိုးဝင္မႈ မၾကာခဏ မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးကာ ဖရီး ရယ္ဒီကယ္ေတြကိုလည္း တြန္းလွန္ေပးပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ပန္းနာရင္က်ပ္ေရာဂါ၊ ႐ိုးဆစ္ေရာင္ရမ္းနာ၊ အူမႀကီးကင္ဆာနဲ႔ ႐ူမတြိဳက္အဆစ္ေရာင္နာတို႔ မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။ ဗီတာမင္စီပါတဲ့ သစ္သီးေတြ စားတာေၾကာင့္ ေလျဖတ္တာ၊ ႏွလံုးေရာဂါနဲ႔ ကင္ဆာေရာဂါတို႔ေၾကာင့္ ေသဆံုးမႈျဖစ္ႏႈန္းကို ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏိုင္ပါတယ္။

(၃) မက္ကူလာယိုယြင္းမႈေၾကာင့္ မ်က္စိထိခိုက္မႈ မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ျခင္း

တစ္ေန႔ ဆီးသီး သံုးခြက္စားတာေၾကာင့္ အသက္ႀကီးလို႔ျဖစ္တဲ့ မက္ကူလာ ယိုယြင္းပ်က္စီးမႈ (AMRD) ျဖစ္ႏႈန္းကို ေလ်ာ့က်ေစပါတယ္။

(၄) ကယ္လိုရီနည္းေသာ အစာအျဖစ္ သတ္မွတ္ျခင္း

ဆီးသီးေတြက ကယ္လိုရီပါဝင္မႈ နည္းပါးၿပီး အႏၲရာယ္ရွိတဲ့ မျပည့္ဝဆီလည္း မပါဝင္တာေၾကာင့္ ေဘးထြက္ဆိုးက်ဳိးကင္းတဲ့ အစာအျဖစ္ ေရြးခ်ယ္စားႏိုင္ပါတယ္။ ေၾကးနီ၊ မဂၢနိစ္၊ ပိုတက္စီယမ္၊ ေဖာ့စ္ဖရပ္စ္နဲ႔ မဂၢနီဆီယမ္တို႔လို သတၱဳဓာတ္ပါဝင္မႈ မ်ားတာေၾကာင့္ ႏွလံုးနဲ႔ ေသြးေၾကာေတြကို က်န္းမာေစပါတယ္။

(၅) အစာေျခစနစ္ကို က်န္းမာေစျခင္း

ဆီးသီးမွာပါတဲ့ အမွ်င္ဓာတ္ေတြက မေကာင္းတဲ့ ကိုလက္စထေရာကို ေလ်ာ့နည္းေစၿပီး ဝမ္းခ်ဳပ္တာမ်ဳိး မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။ ဆီးသီးမွာပါတဲ့ အမွ်င္ဓာတ္ေတြက အစာေျခစနစ္ရဲ႕ လုပ္ငန္းေဆာင္တာေတြ မွန္ကန္ ေကာင္းမြန္ေနေအာင္လည္း ထိန္းထားေပးႏိုင္ပါတယ္။ အူေတြကို သန္႔စင္ေစကာ အစာေျခစနစ္ကို က်န္းမာေစပါတယ္။

(၆) အရြယ္မတိုင္ခင္ အိုမင္းရင့္ေရာ္မႈကို ေလ်ာ့က်ေစျခင္း

ဆီးသီးမွာပါတဲ့ လူတင္၊ ဇီဇန္သင္းနဲ႔ ခရစ္ပတိုဇန္သင္းတို႔ဟာ ဖေလဗြိဳးႏြိဳက္ အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ ဂုဏ္သတၱိ ရွိပါတယ္။ ဒီ အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ေတြက ဖရီးရယ္ဒီကယ္ေတြကို တြန္းလွန္ႏိုင္ၿပီး အိုမင္းမႈနဲ႔ အိုမင္းမႈေၾကာင့္ျဖစ္တဲ့ ေရာဂါေတြကို ကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ အေရးေၾကာင္းျဖစ္တာနဲ႔ ပါးေရတြန္႔တာတို႔ မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။

(၇) ဦးေႏွာက္က်န္းမာၿပီး အားျပည့္ေစျခင္း

ေလ့လာမႈမ်ားစြာအရ ဆီးသီးမွာပါတဲ့ Asphenols ဆိုတဲ့ အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ အာနိသင္ေတြေၾကာင့္ ဦးေႏွာက္ဆဲလ္နဲ႔ တျခားဆဲလ္ အေျမႇးပါးေနရာေတြမွာ ေတြ႕ရတဲ့ အဆီေတြကို ထိခိုက္မႈမျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ တြန္းလွန္ေပးႏိုင္တယ္လို႔ သိရပါတယ္။ ဆီးသီးကို ေန႔စဥ္စားတာေၾကာင့္ ဦးေႏွာက္ရဲ႕ လုပ္ငန္းေဆာင္တာေတြကို မွန္ကန္က်န္းမာေစၿပီး မွတ္ဉာဏ္ကို ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။ ဆီးသီးဟာ စိတ္ဓာတ္က်တာကို ျပန္ေကာင္းလာေအာင္ ကူညီႏိုင္စြမ္းလည္း ရွိပါတယ္။

(၈) စိတ္ဖိစီးမႈႏွင့္ ႏံုးခ်ည့္ေညာင္းညာမႈကို တြန္းလွန္ႏိုင္ျခင္း

ဆီးသီး ငါးလံုး-ေျခာက္လံုးကို ပံုမွန္နီးပါး စားေပးရင္ ေမာပန္းမႈနဲ႔ ႏြမ္းနယ္မႈတို႔ကို တြန္းလွန္ေပးႏိုင္ပါတယ္။ ဆီးသီးဟာ အာ႐ံုေၾကာေတြကို ၿငိမ္းေအးေစၿပီး သဘာဝအတိုင္း ႏွစ္ႏွစ္ၿခိဳက္ၿခိဳက္ အိပ္ေမာက်တဲ့ အဆင့္ကို ေရာက္ရွိေစႏိုင္ပါတယ္။

(၉) အျမင္အာ႐ံုကို ေကာင္းမြန္ေစျခင္း

ဆီးသီးမွာပါတဲ့ ဗီတာမင္ေအဟာ အျမင္အာ႐ံုကို ေကာင္းမြန္ေစတဲ့အျပင္ သြားပိုးစားတာနဲ႔ အဆုတ္ကင္ဆာတို႔ မျဖစ္ေအာင္လည္း ကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။ ဆီးသီးရဲ႕ တျခားေကာင္းက်ဳိးတစ္ခုက အသားအေရကို ၾကည္လင္ေတာက္ပေစတာပဲ ျဖစ္ပါတယ္။ ဆီးသီးမွာပါတဲ့ ပိုတက္စီယမ္ဓာတ္ဟာ ႏွလံုးခုန္ႏႈန္းကို ေကာင္းမြန္ေစၿပီး ေသြးဖိအားကို ပံုမွန္အတိုင္း ထိန္းထားေပးႏိုင္ပါတယ္။ ဆီးသီးမွာပါတဲ့ သံဓာတ္ဟာ ေသြးနီဥေတြကိုျဖစ္ေပၚေစၿပီး ဗီတာမင္ေကဟာ ေသြးခဲေအာင္ကူညီေပးကာ အယ္လ္ဇိုင္းမားေရာဂါ မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးပါတယ္။

ၾကယ္စင္

နဂါးေမာက္သီးအာနိသင္မ်ား


                                 
(၁) နဂါးေမာက္သီးထဲမွာ Antioxidant ေတြ ပါဝင္ၿပီး ကင္ဆာမျဖစ္ ေအာင္ ကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။

(၂) သုေတသနျပဳလုပ္ ခ်က္မ်ားအရ ေသြးလွည့္ပတ္မႈစနစ္အတြက္ အလြန္ေကာင္းၿပီး စိတ္လႈပ္ရွား မႈေၾကာင့္ျဖစ္ေသာ ေသြးဖိ အားတက္ျခင္း ကို ေလ်ာ့ နည္းေစပါတယ္။ ေသြးတိုးမျဖစ

္ေအာင္ ကာကြယ္ပါတယ္။ မ်က္စိ အျမင္အာ႐ံုေကာင္းေစၿပီး ေသြးထဲက အဆိပ္အေတာက္မ်ားကိုလည္းေျခဖ်က္ေပးပါ တယ္။

(၃) အမွ်င္ဓာတ္ျမင့္မားစြာ ပါဝင္ ေသာေၾကာင့္ ကိုယ္လက္စထေရာလ္ က်ေစပါတယ္။

(၄) ပိုတက္စီယမ္၊ ဆိုဒီယမ္၊ သံဓာတ္၊ အသားဓာတ္တို႔ ၾကြယ္ဝစြာ ပါဝင္ပါတယ္။

(၅) အစာအိမ္ေရာဂါမ်ားႏွင့္ ေဟာ္ မုန္း အက်ိတ္ေရာဂါမ်ားကုသရန္ အတြက္လည္း အသံုးဝင္ပါတယ္။

(၆) ဗီတာမင္ C လည္း အမ်ားႀကီး ပါဝင္တာမို႔ အနာက်က္ျမန္ေစျခင္း အညိဳအမည္းစြဲျခင္းမ်ားကို ျမန္ျမန္ အားကိုလည္း ျမႇင့္တင္ေပးပါတယ္။

(၇) ဘီတာကယ္႐ိုတင္းပါဝင္တဲ့ အတြက္ မ်က္စိအျမင္ေကာင္းျခင္း၊ မ်ိဳးပြားႏိုင္စြမ္းေကာင္းျခင္းႏွင့္ အျခားေသာ ဇီဝ႐ုပ္ျဖစ္ပ်က္မႈ မ်ားကိုလည္း ေကာင္းေစ ပါ တယ္။

(၈) ဗီတာမင္ B1, B2, B3 ၾကြယ္ဝစြာ ပါဝင္ပါတယ္

(၉) ေသြးတြင္းသၾကားဓာတ္ ပမာဏ ကို ထိန္းညႇိေပးႏိုင္တဲ့အတြက္ အမ်ိဳး အစား (၂) ဆီးခ်ိဳေသြးခ်ိဳေရာဂါ ရွိသူ မ်ားအတြက္ သင့္ေတာ္ပါတယ္။

(၁၀)သူ႕ထဲမွာပါတဲ့ ပမာဏက ဇီဝ ႐ုပ္ ျဖစ္ပ်က္မႈကို ျမႇင့္တင္ေပးပါတယ္။ ႏွလံုးေသြးေၾကာက်န္းမာေရးကို ထိန္း သိမ္းေပးပါတယ္။

(၁၁)နဂါးေမာက္သီးပံုမွန္စားေပး မယ္ဆိုရင္ ရင္က်ပ္ေရာဂါႏွင့္ ေခ်ာင္း ဆိုးျခင္းကို သက္သာေပ်ာက္ကင္း ေစႏိုင္တယ္လို႔ သိရပါတယ္။

Fast Browser for android

                                                                                                          
မဂၤလာပါခင္ဗ်ာ ေတာ္၀င္သစၥာမိသားစုမွၾကိဳဆုိပါတယ္ Fast Browser app  browserအလန္းအမ်ုိးအစားကုိသုံးခ်င္သူေတြအတြက္ fast browser ေလးပါ သူကလည္း fire fox ႏွင့္တူသလုိ fire fox ထက္ျမန္ဆန္တာကုိေတြ႕ရပါလိမ့္မယ္ လြယ္ကူျမန္ဆန္တဲ႕ေဆာ့ဝဲေလးမုိ႔တင္ေပးလုိက္ပါတယ္ .
                                                         .အသုံးျပဳခ်င္ရင္ဒီေနရာမွာေဒါင္းပါ


Saturday, March 1, 2014

natural live wallpaper for android

 သဘာဝဆန္ဆန္ Livewallpaper app ေလးပါစိတ္ခံစားမူ႕ကုိေအးမ်ွဆုံးေပးနိင္မဲ႕ wallpaper အမ်ဳိးအစားပါ မိမိရဲ႕ဖုန္းထဲမွာ သဘာဝအတုိင္သက္ဝင္လူပ္ရွားေနမဲ႕ Live Wallpaper အလန္းေလးမုိ႔တင္ေပးလုိက္ပါတယ္..ကဲ..သူငယ္ခ်င္းတုိ႕လည္းၾကိဳက္ျပီဆုိရင္ ေအာက္က link မွာ down လုိက္ေတာ့ေနာ္

                                                            အသုံးျပဳခ်င္ရင္ဒီေနရာမွာေဒါင္းပါ



Move 'to sd for android

 Move To SD app အမ်ဳိးအစားထဲကေဆာ့ဝဲတစ္ခုပါ ,မိမိတုိ႕ဖုန္းအတြက္အရမ္းကုိအသုံးဝင္တဲ႕ေဆာ့ဝဲေလးပါ မိမိတုိ႕ဖုန္းထဲက Sd ကဒ္ထဲကေဆာ့ဝဲမ်ားကုိ လုိသလုိေရႊ႕ေျပာင္းေပးမဲ႕ appေလးပါ အသုံးျပဳသင့္တဲ႕app ေလးမုိ႕တင္ေပးလုိက္ပါတယ္

                                                           အသုံးျပဳခ်င္ရင္ဒီေနရာမွာေဒါင္းပါ


photo editor for android

  မဂၤလာပါခင္ဗ်ာေတာ္၀င္သစၥာမိသားစုမွၾကိဳဆုိပါတယ္Photo Editor Pro ဓါတ္ပုံမ်ားကုိ အလွဖန္တီးရာမွာ ဝါသနာၾကီးတဲ႕သူငယ္ခ်င္းေတြအတြက္အရမ္းကုိအသုံးဝင္တဲ႕ေဆာ့ဝဲေလးနဲ႕ မိတ္ဆက္ေပးပါမယ္ ..မိမိတုိ႕ပုံမ်ားကုိ အလွဆုံးျဖစ္ေအာင္ျပဳျပင္ရာမွာ အသုံးျပဳသင့္တဲ႕appအမ်ဳိးအစားပါ ..ကာလာအလင္းအေမွာင္ကုိလည္းမိမိတုိ႕ၾကိဳက္ႏွစ္သက္သလုိေျပာင္းလဲအသုံးျပဳလုိ႕ရပါတယ္ဒါေတြဒါေတြမကေသးပါဘူးအရမ္းကုိစုံလင္လွတဲ႕ဒီဇဳိင္းမ်ဳိးစုံ အစုံအလင္ အသုံးျပဳလုိ႕ရပါေသးတယ္ သူရဲ႕လုပ္ေဆာင္ခ်က္ေတြကေတာ႕မ်ားလြန္းလုိ႕ အေသးစိတ္ေတာ့မေျပာျပေတာ့ပါဘူး သူငယ္ခ်င္းတုိ႕သုံးၾကည္႕ရင္းဒီေဆာ့ဝဲေလးရဲ႕စြမ္းေဆာင္ေရကုိေတြ႔ရပါလိမ့္မယ္ ,ၾကိဳက္ႏွစ္သက္မယ္ဆုိေအာက္ကlink မွာ down လုိက္ၾကရေအာင္

                                                  ..အသုံးျပဳခ်င္ရင္ဒီေနရာမွာေဒါင္းပါ



ၾကက္သြန္ၿမိတ္၏ ေဆးဖက္ဝင္ အာနိသင္မ်ား


 
ၾကက္သြန္ၿမိတ္ဟာ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴတို႔လိုပဲ Alliaceae အႏႊယ္ဝင္ျဖစ္ပါတယ္။  ၾကက္သြန္ၿမိတ္ရဲ႕ အာဟာတန္ဖိုးဟာ ၾကက္သြန္နီနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴတို႔နဲ႔ ဆင္တူပါတယ္။ ဟင္းလ်ာေတြထဲ ထည့္စားေလ့ရွိတဲ့ ၾကက္သြန္ၿမိတ္မွာ ေအာက္ပါ ေဆးဖက္ဝင္ အက်ဳိးေက်းဇူးေတြ ပါဝင္ပါတယ္။

(၁) ေသြးေၾကာနံရံေတြကို အကာအကြယ္ေပးပါတယ္

ၾကက္သြန္ၿမိတ္ထဲမွာ Kaempferol လို႔ေခၚတဲ့ ဖေလဗိုးႏြိဳက္တစ္မ်ဳိး သိသိသာသာ ပါဝင္ပါတယ္။ ဒီဖေလဗိုးႏြိဳက္ဟာ မေကာင္းတဲ့ ဖရီးရယ္ဒီကယ္ေတြကို တြန္းလွန္တဲ့နည္းနဲ႔ ေသြးေၾကာေတြကို အကာအကြယ္ေပးပါတယ္။ ေသြးေၾကာေတြကို က်ယ္ေစၿပီး အနားရေစတဲ့ ႏိုက္ထရစ္ေအာက္ဆိုက္ ထုတ္လုပ္မႈကို တိုးေစတဲ့ အစြမ္းလည္း ရွိတာေၾကာင့္ ေသြးေၾကာေတြ က်န္းမာေစၿပီး ေသြးတိုးေရာဂါျဖစ္ႏိုင္ေျခကို ေလ်ာ့က်ေစပါတယ္။

(၂) ေဖာလိတ္ဓာတ္ကို ရရွိေစပါတယ္

ေဖာလိတ္ရဲ႕ Bioactive ပံုစံတစ္မ်ဳိးျဖစ္တဲ့ 5-methyltetrahydrofolate ဟာ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ထဲမွာ ပါဝင္ပါတယ္။ ေဖာလိတ္ဟာ ကိုယ္ဝန္ေဆာင္ခ်ိန္အတြင္း အေရးႀကီးတဲ့ ဓာတ္တစ္မ်ဳိး ျဖစ္႐ံုသာမက ေသြးထဲက ဟိုမိုစစ္စတင္းအဆင့္ကိုလည္း ေလ်ာ့နည္းေစပါတယ္။ ဟိုမိုစစ္စတင္းအဆင့္မ်ားရင္ ခႏၶာကိုယ္တြင္းမွာ ေရာင္ရမ္းမႈ ျဖစ္ႏႈန္းကုိ တိုးေစ႐ံုသာမက ႏွလံုးေသြးေၾကာက်ဥ္းေရာဂါလို ႏွလံုးေသြးေၾကာဆိုင္ရာ ေရာဂါျဖစ္ႏိုင္ေျခကို ျမင့္တက္ေစႏိုင္ပါတယ္။ သင္စားတဲ့ အစာထဲ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ထည့္စားရင္ ေသြးတြင္း ဟိုမိုစစ္စတင္းအဆင့္ကို ေလ်ာ့က်ေစၿပီး ႏွလံုးနဲ႔ ေသြးေၾကာေတြ က်န္းမာေအာင္ အကာအကြယ္ေပးပါတယ္။

(၃) အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ တစ္မ်ဳိးလို လုပ္ေဆာင္ပါတယ္

ၾကက္သြန္ၿမိတ္မွာ အစြမ္းထက္ အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္တစ္မ်ဳိးျဖစ္တဲ့ ပိုလီဖီေနာ ပါဝင္တာေၾကာင့္ နာတာရွည္ေရာဂါနဲ႔ အိုမင္းမႈကို ျဖစ္ေစႏိုင္တဲ့ ဖရီးရယ္ဒီကယ္ကို တြန္းလွန္ေပးႏိုင္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္ၿမိတ္မွာ ပါဝင္တဲ့ Gallic Acid ပမာဏဟာ ၾကက္သြန္နီနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴမွာထက္ ပိုမ်ားပါတယ္။

(၄) နာတာရွည္ ေရာင္ရမ္းမႈေၾကာင့္ ေရာဂါျဖစ္ႏိုင္ေျခကို ေလ်ာ့က်ေစပါတယ္

ၾကက္သြန္ၿမိတ္ဟာ ၾကက္သြန္နီနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴေတြေလာက္ နာမည္မႀကီးေပမယ့္ နာတာရွည္ေရာင္ရမ္းတဲ့ အေျခအေနကိုေတာ့ တြန္းလွန္ႏိုင္ပါတယ္။ နာတာရွည္ေရာင္ရမ္းမႈေၾကာင့္ ဆီးခ်ဳိေရာဂါ၊ အဝလြန္တာနဲ႔ ႐ိုးဆစ္ေရာင္ရမ္းနာတို႔ ျဖစ္ႏိုင္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္ၿမိတ္မွာ ပိုလီဖီေနာနဲ႔ Kaempferol တို႔ ပါဝင္တာေၾကာင့္ ေရာင္ရမ္းမႈကို ေလ်ာ့က်ေစပါတယ္။

(၅) ဗီတာမင္နဲ႔ သတၱဳဓာတ္ေတြ ရရွိပါတယ္

ၾကက္သြန္ၿမိတ္မွာ ဗီတာမင္စီ၊ B6၊ ဗီတာမင္ေကတို႔အျပင္ မဂၢနိစ္နဲ႔ သံဓာတ္တို႔လည္း ေကာင္းစြာ ပါဝင္ပါတယ္။ ဗီတာမင္စီဟာ အနာက်က္ေစၿပီး ေကာ္လာဂ်င္ ျဖစ္ေပၚေစပါတယ္။ ဗီတာမင္ B6 ဟာ စြမ္းအင္သံုးစြဲေရးအတြက္ အေရးပါပါတယ္။ ဗီတာမင္ေကက ေသြးခဲမႈ၊ အ႐ိုးနဲ႔ တြယ္ဆက္တစ္သွ်ဴး တည္ေဆာက္မႈတို႔အတြက္ အေရးပါပါတယ္။ မဂၢနိစ္ဟာ ခႏၶာကိုယ္ထဲက တုံ႔ျပန္မႈတိုင္းအတြက္ ကိုအင္ဇိုင္း အေနနဲ႔ လုပ္ေဆာင္သလို သံဓာတ္ဟာ ေဟမိုဂလိုဘင္ ျဖစ္ေပၚေရးအတြက္ အေရးပါပါတယ္။

(၆) ႏွလံုးကို ကာကြယ္ေပးပါတယ္

ေလ့လာမႈတခ်ဳိ႕အရ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီတို႔လို Allium  အႏႊယ္ဝင္ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ဟာ ေသြးဖိအားကို အနည္းငယ္ ေလ်ာ့က်ေစၿပီး ေသြးခဲဖတ္ ျဖစ္ေပၚမႈကိုလည္း ကာကြယ္ေပးတာေၾကာင့္ ႏွလံုးေရာဂါထျခင္း  (Heart Attack) ျဖစ္ႏႈန္းကို ေလ်ာ့က်ေစတယ္လို႔ သိရပါတယ္။ ေသြးတြင္း မေကာင္းတဲ့ ကိုလက္စထေရာ LDL ကိုလည္း ေလ်ာ့က်ေစပါတယ္။

(၇) အဆီကင္းၿပီး ကယ္လိုရီနည္းပါးပါတယ္

ၾကက္သြန္ၿမိတ္မွာ ကယ္လိုရီပါဝင္မႈ နည္းၿပီး အဆီမပါတာေၾကာင့္ ခါးအတိုင္းအတာ ေလ်ာ့က်လိုသူေတြ အေနနဲ႔ ဟင္းလ်ာအရသာ တိုးေအာင္ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ အနည္းငယ္ ထည့္သင့္ပါတယ္။ ဒါဆိုရင္ ဆား၊ ေထာပတ္ စတဲ့ အရာေတြ ထပ္ထည့္ဖို႔ မလုိဘဲ ဟင္းလ်ာေတြ က်န္းမာေရးနဲ႔ ညီၫြတ္ကာ အရသာရွိေနပါလိမ့္မယ္။

ၾကယ္စင္Ref: By Good Health

ဝမ္းတြင္ အစာမရွိလွ်င္ အခါးရည္ (လက္လက္ရည္ၾကမ္း) ေသာက္သင့္မေသာက္သင့္





 
Tea လို႔ေခၚတဲ့ လက္ဖက္ရြက္မွ ရရွိတဲ့ ေရေႏြးၾကမ္း၊ လက္ဖက္ရည္မ်ားကို လူတုိ႔ ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ား သံုးေဆာင္ ေလ့ရွိပါတယ္။ အခ်ိဳ ႔က်ေတာ့ အိပ္ယာထတာနဲ႔ လက္ဘက္ရည္ၾကမ္းေသာက္ၾကပါတယ္။ အခ်ိဳ ႔က် အစာစားျပီးမွ ေသာက္သလို၊ အခ်ဳိ ႔က်လည္း အစာမစားမီလည္း ေသာက္တတ္ပါတယ္။
လက္ဘက္ရဲ ႔ အဓိကလုပ္ေဆာင္ခ်က္ကို သိထားရန္လိုအပ္ပါတယ္။ လက္ဘက္ဆုိတာ ကယ္လိုရီကို လင္ျမန္စြာ ေလာင္ကြ်မ္းေစတဲ့ အစာတစ္မ်ိဳးျဖစ္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ အခါးရည္ေသာက္ရင္ အဆီက်တယ္လုိ႔ လူတိုင္း သိရွိျပီးျဖစ္ပါတယ္။

လက္ဘက္ရည္ၾကမ္းဟာ ကယ္လိုရီေတြကို လ်င္ျမန္စြာ ေလာင္ကြ်မ္းေစပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ အစာစားျပီးတဲ့အခ်ိန္မွာ  မွီဝဲတာအေကာင္းဆံုး ျဖစ္ပါတယ္။ သုိ႔ေသာ္ ဝမ္းထဲအစာမရွိလွ်င္ မေသာက္သံုးသင့္ပါ။ျဖစ္စဥ္ကဒီလိုပါ။

 ဝမ္းထဲမွာ အစာမရွိပါ။ ေသာက္လိုက္ေသာ လက္ဘက္ရည္က ဝမ္းထဲသုိ႔ဝင္သည္။ ဝမ္းထဲတြင္ အစာေျခဖ်က္ရန္ ေစာင့္ဆုိင္းေနေသာ Gastric အက္ဆစ္ႏွင့္ အျခားေသာအက္ဆစ္မ်ားႏွင့္ လ်င္ျမန္စြာဓာတ္ျပဳသည္ ထုိအခါ ေျခဖ်က္စရာ ကယ္လိုရီ အဟာရဓာတ္မရွိသည့္အတြက္ ဝမ္းထဲတြင္ ရွိေသာ အက္ဆစ္ႏွင့္ ဓာတ္ျပဳျပီး အျခားေနရာမ်ားသုိ႔လည္း ျပန္႔က်ဲသည္ အက်ိဳးဆက္အားျဖင့္ မအီမလည္၊ မသက္မသာျဖစ္ျခင္း၊ ဗိုက္ေအာင့္ျခင္း၊ ဓာတ္မတည့္၍ ယားယံျခင္း၊ ေျခလက္မ်ား ေဖာေယာင္လာျခင္း စသည္တုိ႔ ျဖစ္ေပၚႏိုင္ပါသည္။

တစ္ၾကိမ္ႏွစ္ၾကိမ္မဟုတ္ပဲ လက္ဘက္ရည္ကို ႏွစ္လရွည္စြာ ဝမ္းထဲမရွိပဲ စြဲေသာက္ပါက ျဖစ္လာမည့္ အက်ိဳးဆက္က အထက္ေဖာ္ျပပါထက္ ပိုႏိုင္ပါသည္။ ထို႔ေၾကာင့္ ေဆးပညာရွင္မ်ားက ဝမ္းထဲတြင္ အစာမရွိလွ်င္ လက္ဘက္ရည္ၾကမ္း (Tea) မေသာက္ရန္ တုိက္တြန္းထားေၾကာင္း သိရသည္။
Ref:GreatHorseTea

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...